TÁVOLVASÁS

MINDENT A FÜLNEK! Ez egy rendkívül jó, praktikus (hangoskönyv szerű) megoldás az olvasási létminimum alatt élőknek, vagyis azoknak, akiknek nincsen idejük rendszeresen olvasni, de szeretnének mégis jól tájékozottak lenni!

Ebbe a menüpontba kerül minden, ami nem való a többi menüpontba, de helyet kap a honlapon. Érdemes  időnként ide is visszajönni, keresni az újabb bejegyzést, kezdeményezést…

 

SEGÍTSÉGRE SZORULÓKNAK, SEGÍTENI SZÁNDÉKOZÓKNAK, KÜLÖNÖS, RENDHAGYÓ MÓDON!

Amikor valaki nehéz helyzetbe, (bajba) kerül, szinte biztos, hogy megijed, kétségbe esik, megpróbál segítséget kérni fűtől-fától, ismerősöktől és ismeretlenektől egyaránt. Az eredmény a legtöbb esetben hervasztó, leginkább a nullával egyenlő. Sajnos…

Gyakoriak az olyan hirdetések, melyekben egyesek felsorolják nehézségeiket, sorscsapásaikat, kilátástalan helyzetük részleteit, és adományokat, főleg pénzt kérnek.

Néhányuknak írtam, érdeklődtem, hogy hozott-e valami eredményt a segítségkérésnek ez a formája. A válasz mindig az volt, hogy sajnos nem hozott. Ezen nem is nagyon lehet csodálkozni manapság. Miért? Mert egyrészt sokan vannak, akiknek szintén nincsen felesleges pénzük, vagy más holmijuk, másrészt a csalások és visszaélések is olyan gyakoriak sajnos, hogy joggal merülhet fel annak a gyanúja is, hogy ismét csak arról van szó…

Így aztán előfordulhat könnyen az is, hogy még az sem ad, aki esetleg adhatna, és ez nagyon szomorú, és nagyon nem jól van így, mert a csalók ilyen formán elrontották a valóban rászorulók esélyeit is, és az egyébként jólelkű, tehetősebb emberek segítőkészségének is gátakat szabtak.

segitseg.jpg

 

Sokat gondolkodtam azon, hogy lehetne feloldani ezt az ellentmondásos, és makacs helyzetet, olyan megoldást találni, ami mindenkinek jó lenne, de legalább is sokkal jobb a jelenleginél.

Egy biztos, az nem jó megoldás, hogy aki nehéz helyzetbe kerül, az közvetlenül készpénzt kér (vár) adományként teljesen idegen emberektől, mert nem fog kapni!

Az is biztos, hogy nagyon sok magánember, cég, vállalat, vállalkozás, szervezet, stb. rendelkezik valamivel, ami ugyan a birtokában (használatában) van, de kihasználatlan, kallódik, parlagon hever, semmi bevételt nem hoz, még jó, ha nem is visz el semmit, de akár még ez utóbbi is előfordulhat.

Ezt a valamit, talán (esetleg biztosan is) szívesen felajánlaná rövidebb-hosszabb időre kvázi segítségül a rászorulóknak, ha biztos lehetne abban, hogy annak "hozadéka" jókor jó helyre, kezekbe kerül. Ráadásul lényegében nem is (oda)adásról, csupán csak kölcsönadásról van szó, de még arról is csak úgy, hogy annak a valaminek birtokában marad, azaz fizikailag nála is marad, mert nem adja át ténylegesen senkinek…

Elég talányosan hangzik ugye? Olyan ez, mint az okos lány, aki vitt is ajándékot Mátyás királynak, meg nem is? Ugye emlékszik mindenki erre a mesére a gyermekkorából? Hát igen, nagyon hasonlatos ahhoz…

Megvilágítom, miről volna szó:

Senkinek nem kell tehát véglegesen átadni, odaadni semmit egy vadidegennek. Segíteni lehet azonban akár vadidegen embereken is! Akkor, és annak, akinek, és amikor szüksége lesz rá. Mennyivel? Annál többel, és annál több embertársunknak, minél többen tesznek felajánlást ebben a formában, mert annál hatékonyabb lesz a rendszer. Összeadódnak azok a morzsák, amik külön-külön valóban kicsik, és kevesen vannak, de együtt már kenyeret is alkothatnak…

Arról van szó, amiről egy-két másik menüpontban is lehet olvasni reklámfelületek, vagy annak is alkalmas felületek kapcsán. Vagyis arról, hogy a saját birtokában, használatában lévő, kihasználatlan, parlagon heverő reklámfelületeket, vagy annak is alkalmas felületeket jótékony célra fel lehetne ajánlani a rászorulók megsegítése szándékával. Aki nincsen annyira nehéz anyagi helyzetben, hogy egy ilyen reklámfelület (autón, földszinti ablakban, kirakatban, faliújságon, kiadványban, honlapon, stb.) hozadékáról ne tudna lemondani, az a lemondása által, a rászorulóknak felajánlva azt, sokat segíthetne rajtuk! Igaz?!

 

Bizony, hogy igaz! És valóban, ezen a módon úgy lehetne adni, hogy közben saját pénzébe senkinek sem kerülne az adakozás, és nem is kellene ténylegesen átadni senkinek semmit, minden a birtokában marad az adakozónak, csak arról mond le, ami egy kisebb-nagyobb hozadéka lehetne annak az egyébként kallódó, parlagon heverő, üres felületnek, ami egyébként az övé, csak éppen így most valameddig rákerülne valami, pl. a TÁVOLVASÁS honlap reklámja, és ez a honlap a megkapott reklámfelületnek a honlap számára realizálódó valós reklámértéke szerint fizethető, fizetendő pénzt, az olyan valóban rászorulóknak adná, akikkel kapcsolatban előzetesen meggyőződik a rászorultság tényéről, és mértékéről.

(Egyre több helyen hoznak létre és használnak ún, helyi pénzeket, pénz helyettesítőket a hivatalos, és sokak számára soha elegendő mennyiségben rendelkezésre nem álló hivatalos fizetőeszköz mellett, annak pótlására, vagy helyettesítésére. Az egyik ilyenről a PARTNEREK menüpontban található JÓSÁGSZALON honlap JÓ-ZSI-TON menüpontjában, illetve a LÉTÜNKÉRT honlapon a KREDIT-ről lehet olvasni. Egyelőre a tÁVOLVASÁS honlap is ennek az egyébként országos helyi pénznek a használatában gondolkodik elsősorban, mindig amikor pénzről van szó, tehát a jelen menüpontban is.)

 

A TÁVOLVASÁS honlap számára valós reklámérték meghatározásának nagyon egyszerű és világos módja az, hogy a kihelyezett reklám mennyi érdeklődést, és majd ebből következő, anyagilag is rendezett megrendelést generál.

Minden megrendelés, ami az érdeklődésekből következhet, és anyagilag is rendezett, ér egy bizonyos, konkrét (jelentős!) százalékú jutalékot. Ezen jutalék összegek kerülhetnek be egy adomány alapba, hiszen a jogosultjuk lemond róla a rászorulók javára, és ezért az összegek azoknak kerülhetnek kifizetésre, illetve adományozásra.

A TÁVOLVASÁS honlap plakátjait, keretes hirdetéseit, képeit, stb. egy kóddal ellátott változatban önként, ingyenesen kihelyezők, mindannyian ugyanazt a kódot alkalmaznák, hogy az érdeklődések, rendelések az „adományos kód”-ra (SOS) hivatkozva  érkezzenek, és oda tartozzanak. Lásd az alábbi, akár innen is kimásolható képet:

 

sos.jpg

 

Mint látható, nincsen rajta megadva közvetlenül honlapcím, pontosan azért, hogy érdeklődni kelljen egy kódra hivatkozva, ás így működni tudjon a fentebb írtak szerint az érdeklődések és rendelések ügye.

Sok önkéntes reklámfelület felajánlás szerte az országban sok megjelenést tesz lehetővé, sok érdeklődést, megrendelést generálhat, melyekből sok adomány is keletkezhet!

Nem igaz tehát, hogy nem lehet segíteni másokon, akár úgy is, hogy aki segíteni tudna és szeretne, annak nem kell zsebbe nyúlni sem!
Van egy ilyen nagyon jó ötleten alapuló, közvetett segítségnyújtási, adakozási lehetőség is, ami folyamatos, és akár futótűzként is elterjedhet egy jó cél érdekében, ami által mindenki nyerhet, és senki sem veszíthet!

Akit érdekel ezen kezdeményezés, lehetőség néhány további apró részlete, érdeklődjön akár adományozóként, akár adomány kérőként, akár szervezőként, híresztelőként a népszerűsítés terén!   

Természetesen az ilyen módon önként és jószívvel adományozók sem távoznak üres kézzel, a TÁVOLVASÁS honlap megtalálja annak módját, hogy hanganyagából választva kifejezze köszönetét a segítőknek!

Különféle alapítványok, és egyéb, az szja 1%-ért gyakran folyamodó, sőt olykor szinte versengő szervezetek is megfontolhatják a fentieket!

Néhány lehetséges példa, de a lehetőségek, variációk korlátlanok:

 

2012-11-02_15.22.32.jpg

        972-11-hu-49fc5e2d5cadd3edbc5feda0a0b88fb6.jpg

 

486-11-hu-49fc5e2d5cadd3edbc5feda0a0b88fb6.jpg

 

nevjegyre.jpg

nevjegyre_sos.jpg 

 

onreklamozas_sos.jpg

 

aranyoldalak_onreklam.jpg

 

Az alábbi honlap is egy remek, de kicsit más lehetőséget mutat be!

 

szvsg_emblema.jpg

 

A TÁVOLVASÁS honlap fentiekben leírt ezen jótékonysági, forradalmian újszerű adományozási akciójában valóban igazán sokan, és sokféleképpen vehetnek részt azok, akik csak egy kicsit is segíteni szeretnének másokon is, függetlenül a saját anyagi helyzetüktől!

Ennek az adományozási megoldásnak a széleskörű népszerűsítése, közismertté tétele is már egy hatalmas segítség, közreműködés lehet, hiszen minden lépés ennek érdekében nagyon fontos, és hasznos!

Egy nagyon könnyű és egyszerű, bárki által végezhető módja ennek a népszerűsítésnek lehet az is, hogy az alábbi képet innen kimásolva, egyszerűen hozzácsatolja egy-egy elektronikus levélhez, amit valakinek küld, egy hirdetéshez, amit valahol felad, elhelyezi saját honlapján, kinyomtatva kihelyezi valahol, ahol sokan látják.
Így közismertté tud válni, sokan megismerik a kezdeményezés létezéstét, célját, módszerét!

 

adomanyozas-2.jpg

 

Az már csak igazán egy különleges ráadás lehetőség bárkinek, hogy ha van valami jobb szlogenre vonatkozó ötlete a képen olvasható

"ELINDULT EGY ÚJ KORSZAK AZ ADOMÁNYOZÁSBAN"

helyett, az írja meg, és küldje el a "kapcsolat" menüpontban található elektronikus levélcímre, egy értékes hanganyagért cserébe!
A legjobb szlogen beküldője egy féléves előfizetést kap KÁRPÁTIA c. (kiváló!) politikai, kulturális, történelmi havilapra. Az egyik lapszám címoldala az alábbi képen látható:

 

karpatia.jpg

Aki tud, az írjon hát egy nagyon jó szlogent, és küldje el mielőbb!

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 17
Tegnapi: 19
Heti: 36
Havi: 330
Össz.: 111 968

Látogatottság növelés
Oldal: EGYEBEK
TÁVOLVASÁS - © 2008 - 2019 - tavolvasas.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »